Generator  octa

Mlinovi i sušare za zemlju

Namijenjeni su pripremi uzoraka zemlje za kemijsku analizu u laboratorijima za tlo. Zemlja mora biti prethodno osušena, što je moguće učiniti u komornim sušarama EUCLID namijenjenim za tu svrhu.
      Izrađujemo dvije vrste mlinova: s rotirajućim nožem i s kotrljajućim valjcima, te sušare različitih kapaciteta.

Mlin za zemlju s rotirajućim nožem EUCLID tip MZ 1

      Na dnu posude s uzorkom zemlje nalazi se nož koji rotira, usitnjavajući pri tom zemlju. Nakon mljevenja posuda se zakreće i samljeveni uzorak se istresa.
      Rotirajući nož ima ugrađene rezne elemente od tvrdog metala, a cijeli mlin izrađen je od nehrđajućeg čelika.


Mlin za zemlju EUCLID tip MZ 1

Mlin za zemlju s kotrljajućim valjcima EUCLID tip MZ 2

      Radni elementi su kotrljajući valjci smješteni na dnu posude s uzorkom zemlje. Valjci vrše dvostruko gibanje, rotirajući oko svoje osovine, te oko vertikalnog pogonskog vratila. Kotrljaju se po perforiranoj ploči, usitnjavajući zemlju i protiskujući je kroz provrte na ploči. Prednost ovog mlina je što se najveći dio samljevenog uzorka zemlje sastoji od čestica promjera nešto manjeg od 2 mm, što je optimalno za analizu. Nadalje, rad je tih i miran, uz odsisavanje prašine za vrijeme rada.
      Ugrađeni odsisni ventilator odvodi prašinu nastalu mljevenjem, onemogućavajući njezino širenje u okolni prostor. Ugrađena ručica usisivača služi za čišćenje mlina nakon mljevenja. Mlin je izrađen od nehrđajućeg  čelika, a valjci i perforirana ploča od visokolegiranog čelika otpornog na habanje.


Mlin za zemlju EUCLID tip MZ 2

Sušare za zemlju

      Za sušenje uzoraka zemlje mogu se koristiti komorne sušare EUCLID tip KSZ, čije su značajke iste kao kod sušara za voće, povrće i ljekovito bilje EUCLID tip KSVP, s tim što je brzina zraka prilagođena je sušenju uzoraka zemlje, kako ne bi došlo do odnošenja i miješanja čestica različitih uzoraka.

REFERENCE

      Mlinove i sušare za zemlju izradili smo za laboratorije za tlo u slijedećim tvrtkama:

  • "SLADORANA" d.d. Županja
  • ZAVOD ZA TLO Osijek
  • "KANDIT PREMIJER" d.d. Osijek.